6.2.2019 Tarihli ve 718 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararının 3. Maddesine göre;
" (1) 10/7/2004 tarihli ve 5126 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 3/7/2005 tarihli 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında belediyeler tarafından ruhsat verilen, toplu taşıma hatlarını kiralayan, toplu taşıma hizmetlerinin hizmet satın alma yollarıyla yerine getirilmesi halinde bu hizmeti sunan ve gelirlerinin tamamını elektronik ücret toplama sistemleri aracılığıyla tahsil eden otobüs işletmelerinin ( belediyelerin otobüs işletmeleri ile doğrudan veya dolaylı olarak sermayesinin %51 veya daha fazlası belediyelere ait şirketler hariç) münhasıran il sınırları içnde, otobüsle (sürücüsü dahil en az on sekiz otorma yeri olan) yapmış oldukları toplu taşıma faaliyetlerine ilişkin 3065 sayılı kanunun 38'inci maddesinde yer alan hasılat esaslı vergilendirme usulüne göre hasılatlarına uygulanacak vergi oranı %1.5 olarak belirlenmiştir.
(2) Mükelleflerin bu kapsamda vergilendirilebilmeleri için münhasıran birinci fıkrada tanımlanan faaliyetle iştigal etmeleri gerekmektedir. Bu faaliyetlerin yanında kapsama girmeyen başka faaliyetleri de bulunan mükellefler bu uygulamadan faydalanamazlar. "
Bununla ilgili, 23 Mart 2019 tarihli 30723 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı ( Gelir İdaresi Başkanlığı)'ndan Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ( Seri NO: 25)' in 10. Maddesinin, 2.5. Uygulama Kapsamına Alınanlar bölümünde de aynı konuya açıklık getirilmiştir.
DİKKAT!
Bu konuda ilgili işletmelerin bu indirimli KDV oranı kapsamında olduklarını ve bu uygulamadan yararlanmak istediklerine dair dilekçelerini bağlı bulundukları vergi dairesine bildirmeleri ve olur almaları gerekmektedir.
Keza vergi dairesinden gelen cevabi yazıda, yazımızın tarafınıza tebliğ tarihini takip eden vergilendirme döneminden itibaren uygulamaya başlayabilirsiniz denilmektedir.